Előnyt jelent-e az iskola utáni álláskeresésben ha valaki már dolgozott diákmunkában?

Általánosságban azt lehet elmondani, hogy a diákmunka előnyt jelent egy pályakezdőnek.
A munkáltatók mikor új embert alkalmaznak mindig figyelembe veszik a szakmai tapasztalatot. A pályakezdőknek gyakran nincs semmilyen szakmai tapasztalatuk, ami hátrányt jelent az elhelyezkedésben. Ám ha valaki már dolgozott korábban diákmunkában az ugyanolyan szakmai tapasztalatnak számít mintha valaki már egy másik cégnél dolgozott volna.

Így elmondhatjuk, hogy a diákmunka előnnyel jár.

Gyakran előfordul az is, hogy egy cég ahol a diák, diákmunka keretében dolgozott, majd tanulmányai befejezése után ugyanez a cég alkalmazza továbbra is teljes munkaidőben. Így gyakorlatilag az iskola elvégzése után már biztosítva van a megélhetés, és a felesleges álláskeresési bonyodalmaktól is megkíméli az embert.

Aki nem ugyanabban a munkában szeretne a későbbiekben elhelyezkedni, mint amit a diákmunkával elvállalt, neki is kedvezően hat a korábbi diákmunka. Hisz a cégek figyelembe vehetik, hogy valaki már dolgozott egy másik helyen. Ha nem is ugyanazon a munkaterületen, de legalább már megtanulta elvégezni rárótt feladatokat, vagy éppenséggel időben beérni a munkahelyre.